• **********

          •  

             

             

            Do celého nasledujúceho roka,  Vám prejeme, veľa Božieho požehnania, pokoja a zdravia.

             

             

          • Vianočné trhy

          • V nedeľu, 10.12.2023, sa deti z Poštárky vybrali na Vinbarg do oratória, kde vystúpili na vianočných trhoch. Počasie bolo typicky vianočné, sniežik sa sypal a mrázik jemne sfarboval líčka. Deti sa tešili, že budú môcť svojím spevom potešiť návštevníkov akcie. Vystúpili s pásmom kolied, ktoré nacvičil pán učiteľ Jožko Peržeľ. Zožali úspech, potlesk a obdiv od všetkých prítomných. Ako odmenu za vystúpenie dostali palacinku a na zohriatie vianočný punč.
            Ďakujeme organizátorom za pozvanie a príležitosť vystúpiť na vianočných trhoch, za to, že naše deti mohli ukázať svoj talent a umenie. Pánovi učiteľovi Jožkovi patrí veľká vďaka za trpezlivosť a kreativitu pri nácviku pásma so žiakmi. Všetci si stihli ešte niečo pekné vyrobiť na tvorivých dielňach, ktoré na vianočných trhoch pripravili šikovné animátorky. Taktiež ďakujeme profesionálnemu fotografovi Martinovi Novákovi za fotky, ktoré nám spravili.
            Veríme, že ešte budú príležitosti, kde budú môcť naše deti ukázať svoj talent.

          • Besiedka- posedenie pri kávičke s rodičmi a deťmi

          • Vo štvrtok 22.12.2023 v triede 3. B vládla poobede vianočná nálada. Rodičia a žiaci si sadli spolu s triednou učiteľkou  Aničkou za stôl. V dobrej nálade si rodičia s p. učiteľkou vypili kávu a osladili si deň zákuskom spolu s deťmi, ktoré si tiež pomaškrtili. Predvianočná nálada sa odzrkadlila aj pri robení ikebán a spoločnej komunikácii, čo pre každého znamenajú Vianoce.  Po urobení ikebán p. učiteľ Peržel spríjemnil nám ešte v triede atmosféru keď zahral koledy ktoré sme  spoločne zaspievali Potom sme sa rozišli do svojich domácnosti v nádeji, že Ježiško sa narodí aj v našich srdiečkach.

             

            Informovala.: PaedDr. Anna Kolcunová

          • Vianočný kvíz v ŠKD

          •  

            Dňa 18.12.2023 sme v ŠKD súťažili vo Vianočnom kvíze. Žiaci sa týždeň predtým poctivo pripravovali a oboznamovali s otázkami a odpoveďami, týkajúcich sa narodenia Ježiška. Tí najšikovnejší si zasúťažili a vyhrali krásne ceny, no hlavne sa naučili podstatné zaujímavosti ohľadom Vianoc. Bolo to pekné predvianočné popoludnie. 

          • Vianočná besiedka

          • Aj tento rok ubehol veľmi rýchlo a my sa opäť tešíme na najkrajšie sviatky v roku –
            Vianoce. Aby bol aj tento adventný čas radostným a krásnym, žiaci a pedagógovia našej školy sa ho rozhodli spríjemniť vďaka vianočnej besiedke. Tradičné vianočné zvyky vo forme kolied , detských scénok, tancov, či básničiek a vinšov, nás všetkých opäť príjemne prekvapili a pobavili. Radostnú atmosféru programu ocenili účinkujúci žiaci, učitelia a rodičia. Ďakujeme všetkým , ktorí sa na nej podieľali a želáme šťastné a milostiplné prežitie Vianoc.

          • Čítanie pri adventnom venci

          • Počas celého adventu sme v ŠKD čítali adventné príbehy a modlili sa pri adventom venci. Táto aktivita je u detí veľmi obľúbená, preto sa tešíme opäť o rok na Advent.