• Náš zbor v kláštornom kostole

          • V stredu dňa 21.2.2024 sa školský zbor z Poštárky vybral potešiť a zaspievať k našim kamarátom  z CZŠ sv. Egídia na sv.omšu do Kláštora. Deti sa pomodlili krížovú cestu a náš zbor spieval počas sv.omše. Zbor zožal obrovský potlesk, na záver sme si urobili spoločnú fotku. Odmenou pre deti bol croissant a čaj pre učiteľov kávička v kaviarni Tvoj deň.

          • Návšteva Planetária v Prešove

          • V utorok 13.2.2024 sa žiači 4. ročníka vybrali s pani učiteľkou na exkurziu do Planetária v Prešove. Do Prešova sme cestovali vlakom. V Prešove na stanici nás už čakal pán učiteľ Peržeľ. Program bol zaujímavý, deťom sa páčilo, niečo nové sme sa dozvedeli. Po skončení programu sme sa išli prejsť po námestí, navštívili sme Konkatedrálu sv. Mikuláša, odfotili sme sa pri soche sv. Jána Pavla II. Nakoniec sme zašli do gréckokatolíckeho chrámu sv. Jána Krstiteľa, kde sme sa pomodlili desiatok ruženca. Ďakujeme pánu učiteľovi Peržeľovi, za exkurziu po Prešove a saleziánom za odvoz na stanicu. 

             

          • Karneval MŠ

          • Fašiangy sú obdobím radosti a veselosti. Každoročne predchádzajú obdobie Veľkého pôstu a sú rozlúčkou s oslavami a zábavou. V našej materskej škole sa v tomto období už tradične konal karneval, kedy všetky triedy zahalila farebná výzdoba a deti, spolu so svojimi pedagógmi, prenikli do čarovného sveta prostredníctvom najrôznejších masiek. Nesmela chýbať tanečná zábava, posilnenie v podobe občerstvenia a v neposlednom rade množstvo aktivít či súťaží. Veríme, že sa všetci zúčastnení dobre zabavili a o rok si to zopakujeme znova.

          • Šiškopárty

          • Fašiangy, turíce, veľká noc príde... Neodmysliteľnou súčasťou záveru fašiang na našej škole patrí Šiškopárty. V piatok 8.2.2024 sa našej škole poobede v školskom klube konala šiškopárty. Deti sa celý týždeň nevedeli dočkať, kedy už bude piatok. Na úvod sa nám predstavili žiaci z 3.A pod vedením pána učiteľa Peržeľa s pásmom ľudových piesní, tak nasledovala zábava. Počas prestávky si žiaci medzi sebou zasúťažili. Každé dieťa dostalo šišku, spravili sme si spoločné foto a ešte na záver nasledovala zábava. Deti boli vyskákané, vyšantené a teraz sa už len stíšiť a pripraviť na pôstne obdobie.

          • Karneval ZŠ 2024

          • K fašiangom neodmysliteľne patrí karneval. Tak je to každý rok aj na našej škole.  Vo štvrtok 1. februára sa na našej škole od rána každý tešil, hlavne deti, kedy už začne karneval. Pani vychovávateľky od rána chystali, zdobili telocvičňu, aby bolo všetko tak ako má byť. Heslom tohtoročného karnevalu bol citát z evanjelia podľa Matúša : " Ak sa neobrátite a nebudete ako deti, nevojdete do Božieho kráľovstva." Celý pedagogický tím sa prezliekol za staré babky, dokonca aj pán učiteľ Peržeľ bol deduško. Žiaci sa mohli spolu s pani učiteľkami vyšantiť do sýta. Nechýbala promenáda v maskách po jednotlivých triedach, súťaž medzi žiakmi, no dokonca si medzi sebou zasúťažili aj kolegyne. A nakoniec potešila každého víťaza aj porazeného sladká odmena. A že to bolo poobedie plné zábavy sa dozviete z nasledujúcich fotografií a zábavného videa.

          • Turistická prechádzka Triedy Včielky

          • Deti materskej školy z triedy Včielky, sa v piatok dopoludnia vybrali s pani učiteľkami na prechádzku do Bardejovských Kúpeľoch. Trasa viedla okolo jazierka, kyslíkovej dráhy a potom späť do Kúpeľov.
            Počas prechádzky lesom deti pozorovali stopy zvierat v snehu, vyhotovené búdky pre vtáčiky a tiež sa započúvali do ich spevu, ktorý sa ozýval lesom. Po zvládnutej turistickej prechádzke ich čakala zaslúžená odmena v podobe koláčika v cukrárni