• Návšteva seniorov

          • V stredu 20.12.2023 doobeda navštívili vybrané deti pod vedením pána učiteľa Peržeľa seniorov v Domove dôchodcov v Bardejovských Kúpeľov. Deti zaspievali koledy, vianočné piesne a zarecitovali pásmo vinšov. Seniori sa na deti veľmi tešili a odmenili ich silným potleskom a sladkou odmenou. Ďakujeme pánu učiteľovi Peržeľovi, za pásmo, ktoré nacvičil s deťmi a trpezlivosť s nimi.

          • Vianočné oblátky

          • Na našej škole sa už stáva tradíciou pečenie vianočných oblátok. Zamestnanci sa spoločne stretávajú a v príjemnej atmosfére pečú tieto oblátky, ktoré potom ponúkame v našich kostoloch, či dobrodincom. Táto milá aktivita nás všetkých teší, že môžeme priniesť potešenie k vianočnému stolu.

            Prajeme všetkým Požehnané Vianoce.

          • ŠKD v bábkovom divadle

          • Dňa 7.12.2023 sa vybrané deti z ŠKD vybrali na výlet do Košíc do bábkového divadla. Deti sa na predstavenie veľmi tešili. Názov divadla bol Slniečko a snežní ľudkovia. Hlavnými hrdinami boli snehuliaci, ktorí postupom času zistili, že to, čoho sa oni boja -  slnka,  zvieratká v lese veľmi potrebujú. Až keď sa streli so zvieratkami si uvedomili, že vlastne o rok sa im príroda pomôže vrátiť naspäť. Preto sa rozhodnú rozdať časti svojho tela, aby pomohli svojím kamarátom, ktorí netrpezlivo čakali na slniečko, a na príchod jari. Napriek tomu, že si na začiatku hry želali, aby slnko nikdy nevyšlo,postupne zistili, aké dôležité sú slnečné lúče pre život iných. No a snehuliakom ostala nádej, že po jari, lete a jeseni tu opäť bude zima, a oni znova prežijú príjemné chvíle v zimnej krajine. 

            Po krásnom predstavení sme sa prešli po námesti, zašli do Dómu sv. Alžbety, poďakovali sa nebeskému Otcovi, za požehnaný deň a plní zážitkov sme sa vrátili domov

             

             

          • Vianočná besiedka MŠ

          • Zimné ročné obdobie je časom pokoja, radosti a v neposlednom rade časom Vianoc. S ich príchodom si pripomíname neopakovateľnú atmosféru najkrajších sviatkov v roku. Pri tejto príležitosti sa dňa 8.12 konalo vianočné vystúpenie detí MŠ, ktoré toto obdobie privítali svojim spevom a tancom. Po vystúpení sa spolu so svojími rodičmi zúčastnili tvorivých dielní, kde strávili príjemný a kreatívny spoločný čas.

          • Sv. Mikuláš

          • Dňa 6. decembra 2023, zavítal aj medzi nás a naše deti v materskej škole a žiakov na
            základnej škole, sv. Mikuláš, ktorý nás potešil svojou prítomnosťou, priniesol radosť a obdaril nás milými darčekami. Deti si pre sv. Mikuláša pripravili rôzne básničky a pesničky, ktorými si ho uctili a poďakovali za jeho dary.

          • Katarínska veselica

          • V piatok 23. 11. 2023 deň pred sviatkom sv. Kataríny sa deti z ŠKD spojili v jednej triede, kde sme si pripomenuli život sv. Kataríny. Úvodný tanec patril našej školskej „hymne“, pri ktorej sme si pripomenuli, že tvoríme jedno spoločenstvo, v nasledujúcom tanci „Šicke sme tu kamaraci“, zatancovali sme si rôzne ukazovačky a zasúťažili sme si. Na záver sme sa pomodlili a uzavreli cezročné obdobie.