• Ruženec v MŠ

          • Posledný októbrový týždeň sa naši škôlkari stretli v kostole na spoločnú modlitbu svätého ruženca. Včielky sa obliekli do zelených tričiek, modlili sa Afriku, Motýliky do červených tričiek, tí sa modlili za Južnú a Severnú Ameriku. V bielych tričkách boli deti z triedy Lienky, prosili za Európu, modré tričká mali deti z triedy Rybičky, modlili sa za Oceániu. Napokon deti v žltých tričkách z triedy Sovičiek sa modlili za Áziu. Modlitbu sme ukončili spoločným spevom detských kresťanských pesničiek.

          • Misijný koláč

          • Naša škola bl. Zefyrína na Poštárke v Bardejove prijala výzvu od organizácie Pápežské misijné diela na Slovensku a v mesiaci október zorganizovala aktivitu Misijný koláč. Do spolupráce sme prizvali mamičky detí, ktoré navštevujú školu. Ich pomoc spočívala v upečení koláča a jeho predaja v našich priestoroch. Mamičky tak svojou šikovnosťou a kreatívnosťou milo prekvapili, upiekli naozaj chutné a lákavé koláčiky. V triede mali žiaci pripravenú aktivitu o misiách, ktorú zorganizovala pani učiteľka Žaneta Reviľáková. Cez prestávky si potom mohli žiaci kúpiť misijný koláč a tak podporiť opustené deti v africkej krajine Kongo. Táto milá akcia nás pobádala k Ježišovej výzve: „Blaženejšie je dávať, ako prijímať.“ Chceme sa úprimne poďakovať mamičkám a to konkrétne: Lucii Sivákovej, Márii Šivákovej, Marianne Šivákovej, Ingride Petovej, Žanete Bilej, Lenke Mihalikovej a Eve Petovej za ich obetavosť a ochotu nezištne prispieť k misijnému dielu.

          • Plavecký výcvik

          • Žiaci 4. ročníka našej školy absolvovali základný plavecký výcvik . Výcvik sa konal od
            3.októbra do 6. októbra 2023 v Medúza Centre na Bardejovskej Zábave. Žiaci boli rozdelení do skupín, kde sa učili o dýchaní vo vode, splývaní a rôznych technikách plávania. Skupiny sa striedali a pracovali pod vedením inštruktoriek .Žiaci si zlepšovali svoje plavecké zručnosti a učili sa správnu techniku plaveckých štýlov (prsia, kraul) . Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť žiakov z pohybu vo vode, čo bolo na ich tvárach vidieť. Boli sme na našich žiakov pyšní. Veľmi sa snažili, boli disciplinovaní, ale hlavne mnohí prekonali aj strach z vody, čo bolo hlavným cieľom výcviku. Na konci každý získal „mokré vysvedčenie“ a sladkú odmenu. 

          • Svätý ruženec v ŠKD

          • Počas celého mesiaca október sme sa v ŠKD spolu s deťmi modlili svätý ruženec.
            Od 16. – 20. októbra bol „misijný“ týždeň, lebo každý deň sme sa modlili za jeden kontinent a obliekali sa do danej farby pre určenú krajinu:

            Pondelok – zelená farba – za Afriku
            Utorok – červená farba – za Ameriku
            Streda – biela farba – za Európu
            Štvrtok – modrá farba – za Austráliu a Oceániu
            Piatok – žltá farba – za Áziu a Poštárku
            Ďakujeme aj všetkým učiteľom a zamestnancom školy, ktorí sa tiež zapojili do tejto farebnej misijnej aktivity.

          • Deň jablka v MŠ

          • Dňa 20.10. 2023 bol v triedach Rybičiek a Sovičiek deň jablka. Deti sa rôznymi aktivitami dozvedeli prečo sú jablká zdravé. Ochutnávali rôzne výrobky z jabĺk, maľovali, vystrihovali, lepili a kreslili ich. V ochutnávke sa navzájom podelili so svojimi jablkami. Zároveň sa počas týždňa zapojili do modlitby misijného ruženca.

          • ŠKD v Šarišskom múzeu

          • Dňa 27.9.2023 sa žiaci, ktorí navštevujú ŠKD zúčastnili výletu do nášho mesta Bardejov. Boli sme navštíviť Šarišské múzeum -Prírodovednú Expozíciu. Bolo to veľmi zaujímavé,  videli sme mlaďá žraloka z Karibskeho mora, pytóna, ako aj ostatné zvieratká,  vtáky, plazy... Následne sme navštívili najväčší skvost nášho mesta Baziliku svätého Egídia,  kde sme sa poďakovali modlitbou. Odvážnejší žiaci vyšli na vežu baziliky. Výlet sme zakončili vynikajúcou zmrzlinou a obohatení o nové zážitky sme sa vrátili domov na Poštárku.

          • Novinka – nová trieda Rybičiek v MŠ

          • V školskom roku 2023/2024 pribudla v MŠ nová trieda Rybičiek pod vedením pani učiteľky Ivety Majirskej a pani učiteľky Janky Tokárovej. Triedu navštevuje 10 detí, ktoré majú odklad školskej dochádzky. Vyučovanie je zmerané na rozvoj grafomotorických zručností a slovnej zásoby. Hneď v prvých dňoch sme u detí vzbudili záujem o písmenká z obrázkovej abecedy. Deti už poznajú písmenko A, vedia vymenovať slová, ktoré sa začínajú hláskou A. Vieme, kto patrí do rodiny, čo je akej farby a poznajú aj číslo 1, spočítajú si správne prsty na ruke. Zábavné bolo aj púšťanie vyrobených šarkanov. Prajeme im veľa úspechov v ďalšom učení a objavovaní, aby s radosťou a bez problémov preplávali do 1. ročníka ZŠ.

          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Aj tento rok sme úpenlivo čakali na priaznivý vietor. Deti si priniesli z domu šarkanov a 4.10. nastal deň D. V popoludňajších hodinách pri rytme veselých pesničiek sa šantili „šarkane“ a vysoko lietali šarkany.

          • Jesenná prechádzka

          • V jeden slnečný októbrový deň, sa deti z MŠ vybrali na prechádzku okolo rieky Topľa. Deti mali možnosť pozorovať zmeny v prirode, ako listy na stromoch menia svoju farbu, mohli pozorovať ovocie a zeleninu v okolitých záhradkách . Na záver sme neobišli ani detské ihrisko, kde sa deti do sýtosti vyšantili.