• Vláčik Dráčik na Poštárke

          • Dňa 16. 9. 2022 zavítal na Poštárku detský vláčik "Dráčik", ktorý netrpezlivo čakal cestujúcich z ŠKD. Prvú jazdu absolvovali deti z 1. A, 1. B a 4. B. Otec Peter nám na rozlúčku zakýval a vláčik sa rozbehol. Celou cestou si deti pospevovali pesničku "Ide, ide vláčik..." a s nadšením všetkým okoloidúcim mávali. Keď sme dorazili na námestie v Bardejove, pri Poľsko - slovenskom dome nás čakalo prekvapenie. Do vláčika nastúpil sám dráčik "Ohniváčik", ktorému sa deti veľmi potešili. Dráčik sa s nami zaviezol až ku škole, kde už netrpezlivo čakali deti z 2. A, 2. B, 3. A a 4. A, aby sa tiež mohli previesť.Ďakujeme Bohu za pekné počasie a taktiež za možnosť zrealizovania krásneho popoludnia.

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Plavba loďou

          • " Zlož svoje starosti na Pána , a On sa o všetko postará", je veľká pravda.Ani hlásené nepriaznivé počasie neodradilo od plánu vybrať sa dňa 13. 09. 2022  s vybranými deťmi z ŠKD so svojimi vychovávateľkami na výlet k nášmu "slovenskému moru" - na Domašu. Pod ochranou Nebeskej Matky sme objednaným autobusom vyrazili z Poštárky - smer Domaša. V autobuse bola výborná nálada, cesta nám ubehla rýchlo. Šťastlivo sme všetci nastúpili na palubu lode Bohémia. Kapitán lode zazvonil, loď vyrazila z prístavu a vydala sa na plavbu po Domaši. Po privítaní na palube nám po celý čas hrali nádherné piesne ( Loď, ktorá sa plaví do neznáma..., Domaša, Domaša ,ty si pýcha naša...), a rozprávali nám o histórií Domaše a lode Bohémia. Veľká Domaša alebo ako sa jej vraví "slovenské more", je vodná nádrž, ktorá sa rozprestiera v okresoch Vranov nad Topľou a Stropkov. Vznikom vodného diela Domaša zaniklo 6 pôvodných obcí. Pri poklese hladiny je možné vidieť zvyšky základov múrov a pivníc po domoch zatopených obcí. Plavba loďou trvala približne 1 hodinu 15 minút. Bol to nádherný zážitok, že sa nám ani nechcelo vystupovať. Po ukončení plavby sme sa srdečne poďakovali kapitánovi lode. Šťastní a vďační sme sa autobusom vrátili domov.

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Začíname nový školský rok

          • Po dvojmesačnom prázdninovom oddychu sme opäť zasadli do školských lavíc. V školskom roku 2022/2023 máme 9 tried základnej školy a 4 triedy materskej školy.  Začiatok roka sme začali spoločnou sv. omšou, ktorú celebroval Dominik Felber, direktor saleziánov, počas nej sme prosili o dary Ducha Svätého a Božiu pomoc.