• Slávik Slovenska 2023

          •    Dňa 16. mája 2023, sa v priestoroch ZUŠ M. Vileca v Bardejove konala okresná súťaž Slávik Slovenska 2023. V tomto roku prebieha v poradí už 31. ročník tejto najznámejšej celoštátnej prehliadky mladých talentov v speve ľudových piesní, ktorej garantom je Peter Dvorský.

               V kategórií 1.- 3. ročník ZŠ, našu školu reprezentoval žiak 1. B triedy - Dominik Dreveňák, v staršej kategórií /4. - 6. ročník/ žiak 4. B triedy - Andrej Peta. V silnej konkurencií so žiakmi ZUŠ naši chlapci síce nevybojovali popredné umiestnenie, ale ukázali svoj spevácky talent a dokázali, že aj na našej škole vyrastajú žiaci, ktorí majú vzťah k tradičnej ľudovej piesni a folklóru.      

          • Deň Matiek v MŠ

          • Druhá májová nedeľa patrí každoročne mamičkám. Ani v materskej škole to nebolo inak. V piatkové a pondelkové dopoludnie sme privítali v našich triedach mamičky našich detí. Tie usilovne cvičili program, aby sa mohli prezentovať v plnej kráse spevom, tancom, básničkami a nechýbali ani scénky.
            Na záver deti obdarovali svoje mamičky milým darčekom a po krátkom pohostení sa mamičky pobrali domov.

          • Deň Matiek

          • "Mama, človek, ktorý nás spája." Takýmito slovami p. uč. Žaneta privítala dňa 11. 5. 2023 mamičky našich detí z ŠKD. Pestrý program bol bohatý na ľudové piesne, básničky, divadielko o Červenej Čiapočke, country tanec, piesne k P. Márii. Na záver programu vystúpil školský zbor s piesňou "Spievam Tebe Pane" na poďakovanie za mamičku a otecka, lebo je dôležité, aby rodina držala spolu.Na príprave programu na deň Matiek sa podieľali a účinkovali deti z ŠKD, p. vychovávateľky, p. uč. J. Peržeľ, p. asistent K. Karsa, p. uč. V. Škorupová, p. asistent M. Lacko, p. uč. Ž. Reviľaková. Ďakujeme kolegyniam, ktoré prišli povzbudiť svojich žiakov a kolegyniam, ktoré usádzali, ponúkali kávou a cukrovinkami pred vystúpením pozvané mamičky. Všetkým patrí veľká vďaka.

          • Výlet - Levoča - Mariánska hora

          • Dňa 25. 04. 2023 sa deti z ŠKD so svojimi vychovávateľkami vybrali spoznávať ďalšie krásne mesto nášho Slovenska. Aj keď počasie nás ráno privítalo dažďom, aj tak nás neodradilo a plným nasadením (41 detí) sme sa vybrali pozrieť historické mesto Levoču.  Po ceste sme spoznávali už videné krásy našej krajiny ( Spišský hrad, tunel Branisko...) Najprv sme boli navštíviť Mariánsku horu a v bazilike Navštívenia Panny Márie nás už čakal otec Jožko Knap, ktorý pôsobil u nás na Poštárke. Veľmi nás potešilo to spoločné stretnutie. Celú svätú omšu sprevádzal spevom náš školský zbor, pod vedením pani učiteľky Katky s gitarovým sprievodom pána učiteľa Kristiána. Pre deti to bol krásny zážitok.. Naplnení Božím slovom sme sa vybrali do miestnej reštaurácie, kde nás čakala vynikajúca pizza. Posilnení jedlom sme išli pozrieť Levočskú radnicu, kde sme mohli vidieť historické zbrane, bibliu, vzácny luster panovníčky Márie Terézie, obrazy panovníkov, bielu Levočskú pani. Cestou k autobusu sme videli aj klietku hanby. Unavení, obohatení o krásne zážitky sme sa šťastlivo vrátili domov.  

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Vojaci očami detí

          • Na výzvu Ministerstva obrany SR sme sa zapojili do výtvarnej súťaže pod názvom:

            "Vojaci očami detí". 

            Súťaže sa zúčastnili žiaci 2. A a 4. A triedy, vybrali sme najkrajšie práce a poslali na adresu Ministerstva. 

          • Školská krížová cesta

          • Krížová cesta nám pripomína veľkú lásku  Krista k nám ľuďom. Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci počas pôstneho obdobia modlili krížovú cestu, ktorú obetovali za alkoholikov a ich rodiny.  Do jej realizácie sa zapojili štvrtáci a II.A.