• ŠKD na výlete

          • V pondelok 12.6.2023 sa deti z ŠKD zúčastnili výletu do Stropkova. Pozreli sme si ZOO, na námestí nás čakala výborná zmrzlina. Potom sme sa presunuli do Svidníka, kde sme si pozreli tanky, pamätník Hrdinov a pobrali sa domov. 

            Podporené vďaka projektu - Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • MŠ Sovičky na výlete

          • Dňa 22. júna sa trieda najmladších detí MŠ - Sovičky, zúčastnili výletu do neďalekého historického mesta Bardejov. Prvou zastávkou bolo prírodopisné múzeum, kde deti neskrývali nadšenie, nakoľko išlo o ich prvú návštevu. Následne sa po krátkej, ale zato sladkej zmrzlinovej prestávke, presunuli do tajomnej Dračej pivnice v priestoroch Poľsko-slovenského domu, kde na nich čakali zaujímavé miesta opradené históriou a legendami. Koniec výletu sa niesol v znamení dobrej zábavy na detskom ihrisku, kde deti vyčerpali svoje posledné sily, a tak sa síce unavení, ale zato obohatení novými zážitkami, vrátili domov. 

          • Školský zbor na výlete

          • Vo štvrtok 22. júna  deti zo školského zboru navštívili oratórium na Vinbargu. Deti boli na skúške zboru Viniminy, kde si spoločne zaspievali s deťmi z Viniminy, deti zaspievali  aj rómske piesne. Získali si nových kamarátov a odmenou za snahu počas spievania na školských omšiach bola kofola, čipsy a ihrisko Chlapci si zahrali kalčeto a už sa museli pobrať domov. Ďakujeme za možnosť byť medzi našimi kamarátmi z Viniminy a Juzekovi, ktorý deti bezpečne odviezol domov.

             

          • Výlet na Kežmarskom hrade - ŠKD

          • V utorok 30.5.2023 sa 42 detí zúčastnili výletu na Kežmarský hrad. Počas celej prehliadky hradu nás herci obohatili o divadelné predstavenie Frankensteinova teta. Divadlo bolo zaujímavé, miestami až strašidelné - deti sa aj trochu báli, no nakoniec ako v každej rozprávke LÁSKA ZVÍŤAZÍ, tak aj v tomto príbehu spojila Alberta a Kláru LÁSKA. Na nádvorí sme si spríjemnili chvíle ľadovým osviežením a zásobami z ruksakov. Pred nami už bola iba cesta domov, kde sme sa poďakovali nebeskému Otcovi za krásne počasie a pani vychovávateľkám za zorganizovanie výletu.

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Deň detí v MŠ

          • 18. júna oslávili naše deti v MŠ Deň detí. V telocvični ich privítal Boborland so svojim zábavným programom. Nechýbali súťaže, tance a dokonca medzi nás zavítali Máša a medveď. Na pamiatku si odniesli balónove zvieratko. Deti odchádzali domov spokojné a s novými zážitkami.

          • Výlet MŠ v múzeu

          • Trieda MŠ Včielky zavítala 15. júna do prírodovedného múzea v Bardejove. Deti mohli obdivovať rôzne druhy zvierat, o ktorých sa učili počas celého roka v MŠ. Zaujali ich rôzne druhy vtákov, rýb, ale aj hlodavcov. Po prehliadke múzea naša cesta smerovala do Poľsko -Slovenského domu, kde sme zavítali do Dračej pivnice. Pán sprievodca nám porozprával ako to bolo kedysi, ako ľudí trestali, keď urobili niečo zlé. Ukázal nám miesto, kde sa skrýva poklad, ktorý strážia viacerí trpaslíci. Nakoniec výletu nechýbala ani sladká odmena vo forme zmrzliny.

          • Deň Detí

          • Prvého júna 2023 sme na našej škole oslávili sviatok všetkých detí Deň detí. Deň sa začal príhovorom v školskom rozhlase: „Každý rok 1. júna majú sviatok  všetky deti na celom svete.  MDD je tu už takmer 70 rokov. Na tento krásny deň si radi spomíname aj my dospelí. Presne tak ako aj vy, aj my sme s napätím očakávali ako nás prekvapia naši rodičia či učitelia, a veľmi sme sa na to tešili. No a sviatok treba osláviť ako sa patrí. Dnešný deň bude iný ako ostatné. Začneme tvorivými dielňami, potom  prejdeme k hrám, súťažiam a veselej zábave. Nezabudnime, že na svete žije ešte veľa deti, ktoré nemali v živote toľko šťastia ako vy. Žijú v chudobe, strachu, musia pracovať a nemajú prístup k vzdelaniu. Preto aj im venujme dnešný deň, spomeňme si na nich a zaželajme im lepší a šťastnejší život.“  Po tomto úvode nasledovali tvorivé dielne, počas ktorých si žiaci v triedach vyrobili rámčeky na spoločnú fotografiu ako spomienku na šk. rok 2022-2023. Deň pokračoval ešte  veselou zábavou v telocvični, športovými súťažami medzi triedami a spoločným tancom Limonáda. Po záverečnej modlitbe otec Marián slávnosť ukončil.

          • MŠ na výlete...

          • 5. a 6. jún 2023 bol ten dlho očakávaný deň pre naše deti z MŠ, pretože sa zúčastnili koncoročného výletu. Triedy Motýliky a Lienky navštívili Bardejovské Kúpele, kde si pozreli najstarší skanzen na Slovensku. Okrem toho, si oddýchli v lone peknej prírody a samozrejme neobišli sa ani bez zmrzliny.

            Trieda Včielok sa vybrala na výlet aj spolu s rodičmi do Košíc, kde navštívili Fun Park- zábavné miesto plné rôznych atrakcií, šmykľaviek, trampolín, rôznych preliezok...    Do sýtosti sa tam vyšantili a na záver si spolu s rodičmi pochutnali na skvelej pizzy.

            Deti z najmenšej triedy Sovičiek zavítali do Bardejova, kde ich čakal známy Happyland, šťastné miest  plné zábavy a hier. Na záver nechýbala sladká zmrzlinka. Veríme, že si deti koncoročný výlet užili čo najlepšie, a že im ostanú krásne spomienky.  

          • Duchovné cvičenia

          • Opäť prešiel rok a my sme sa znova prišli "duchovne precvičiť" na naše už známe miesto v Drienici. Tento rok našim prednášajúcim bol o. Štefan Kormančík, misijný delegát. Témou duchovných cvičení bolo - Dynamický kresťan. O. Štefan nám vo svojich prednáškach ponúkol zaujímavé pohľady na sv. písmo, sv. omšu, spoveď... ale zaujal nás aj skúsenosťami a príbehmi zo svojich misijných diel.  

          • Hravé popoludnie v ŠKD

          • V stredu 31.mája deň pred sviatkom Dňa detí, pani vychovávateľky pripravili deťom z ŠKD hravé popoludnie spojené aj s diskotékou a rôznymi súťažami. Deťom sa súťaže veľmi páčili a na záver ich čakala odmena - nanuk, keďže nám slniečko krásne svietilo, padlo to všetkým veľmi vhod. 

          • Misie

          • Na sviatok Nanebovstúpenia Pána bola pre deti z ŠKD prednáška ohľadom misií. Naše dobrovoľníčky Klaudia a Veronika nám porozprávali zážitky a skúsenosti z misie v Tanzánii a Južnom Sudáne. Deťom sa prednáška páčila dokonca sa aj zapájali do rozhovou, na záver nám pustili krásne video zo Safari. Ďakujeme dievčatám za ochotu podeliť sa so svojimi zážitkami. 

          • Deň mlieka v ŠKD

          • V piatok 19.5,2023 sme si s deťmi z ŠKD spravili deň mlieka. Spoločne s deťmi sme si pozreli interaktívne videá ohľadom výroby mlieka, pani kuchárka nám pripravila mliečko, ktoré deťom veľmi chutilo, dokonca niektoré z detí si priniesli z domu mliečne výrobky - jogurty, syry, ktoré si na konci zjedli. Deti sa dozvedeli, že mlieko je zdravé. 

          • Kvietky pre Máriu

          • Máj - mesiac Panny Márie. Počas celého mesiaca sme sa spoločne modlili k Panne Márii a prosili o pomoc a ochranu. Každá trieda mala pripravený kvietok, ktorý sme venovali Márii. 

          • Škola v prírode

          • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka si od 22. do 26.mája užili pekný týždeň v škole v prírode na Drienici. Témou ich učiva a aktivít boli krajiny v ktorých pôsobia saleziáni a misionári (Afrika,India,Rusko,Ukrajina) Každý deň na žiakov čakali iné úlohy a hry. Vyfarbili si tričká,šiltovky a šatky , vyskúšali si jazdu na koni, zaplávali v bazéne, zvládli výstup na Lysú a navštívili dom mamy Margity, kde po svätej omši mali opekačku. Domov si žiaci odniesli vecné ceny a sladkosti , ale hlavne pekné zážitky.