• Október-úcta k starším v MŠ

          • Október je už tradične mesiacom úcty k starším. Deti v materskej škole ich privítali na krátkom programe a posedení v jednotlivých triedach. Predstavili sa spevom piesní, scénkou o Jabĺčku a zatancovali tančeky. Deti obdarili svoje babičky skromným darčekom, ktorý vyrobili. Po krátkom posedení pri koláčiku sa s dobrým dojmom a úsmevom na tvári pobrali starí rodičia domov.

          • Škôlkari v knižnici

          • V mesiaci október navštívili deti materskej školy triedy Včielok, Lienok, Motýľov a Sovičiek knižnicu v Bardejove. V knižnici nás privítali usmiate tety knihovníčky. Pripravili si pre naše deti príbeh Noemova archa. Na začiatku privítala deti Knihomilka, ktorej sa každé dieťa aj predstavilo svojim menom. Deti so záujmom počúvali, prezerali si pripravené obrázky z kufríka a odpovedali na otázky, ktoré im teta knihovníčka pripravila. Deti si následne vyfarbili obrázok archy so zvieratkami. So záujmom si prezreli knihy, ktoré boli vystavené v policiach. Ich pozornosti neuniklo ani akvárium, pri ktorom sa zastavili a počítali rybky. S novými zážitkami a dojmami sme sa s deťmi vrátili naspäť do materskej školy na Poštárku. 

          • Svätý ruženec v ŠKD

          • Počas celého mesiaca október sme sa v ŠKD spolu s deťmi modlili svätý ruženec.
            Od 17. – 21. októbra bol výnimočný „misijný“ týždeň, lebo každý deň sme sa modlili za
            jeden kontinent a obliekali sa do danej farby pre určenú krajinu:
            Pondelok – zelená farba – za Afriku
            Utorok – červená farba – za Ameriku
            Streda – biela farba – za Európu
            Štvrtok – modrá farba – za Austráliu a Oceániu
            Piatok – žltá farba – za Áziu a Poštárku
            Ďakujeme aj všetkým učiteľom a zamestnancom školy, ktorí sa tiež zapojili do tejto farebnej
            misijnej aktivity.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Pater Pio povedal: Ak sa milión deti bude modliť svet bude krajší a lepší.... V tomto duchu sa viedol aj školský ruženec: „Milión deti sa modlí ruženec“ za pokoj vo svete a ukončenie vojny na Ukrajine. Deti zo Základnej školy s materskou školou blahoslaveného Zefyrína na Poštárke 18.10.2022 presne o 9:00 sa spojili s celým svetom v modlitbe svätého ruženca, kde pri každom Zdravas  Mária priniesol žiak p. učiteľke ružičku, ktorá vo farbe desiatka pripínala na plagát ružičky, ktoré tvorili misijný ruženec s ruží. Ruža je symbolom ruženca  tak ako vznikol názov ruženec.

            Ružencová Panna Mária, Oroduj za nás!    

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 12. až 14. októbra sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili plaveckého výcviku. Na bazén sa všetci tešili a s pomocou inštruktorov sa učili správne dýchať, splývať, plávať. Vo vode si zahrali aj hry a víťazné družstvo získalo sladkú odmenu.

             

          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Ako každý rok, tak aj tohto roku sme úpenlivo čakali na krajšie počasie. Deti si priniesli
            z domu šarkanov a 7. 10. nastal deň D. V popoludňajších hodinách pri rytme veselých
            pesničiek sa šantili „šarkane“ a vysoko lietali šarkany.

          • Putovali sme do Ľutiny.

          •  

            Dňa 11.10.2022 v utorok sme sa vybraní žiaci z ŠKD so svojimi vychovávateľkami vybrali pozrieť najväčšie pútnické miesto  bratov gréckokatolíkov Ľutinu v Sabinovskom okrese.  Po svätej omši na Poštárke, posilnení a otcom Mariánom požehnaní, sme nasadli do autobusu. V Ľutine v bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky nás privítal riaditeľ pútnického centra o. Jaroslav Kačmár, ktorý nám porozprával o zjavení svätého Mikuláša miestnej žene Zuzane Fekete a celej histórii pútnického miesta. Oboznámil nás, čo všetko v areáli môžeme vidieť, mini skanzen drevených chrámov, záhrada Bohorodičky, drevený chrám Svätej rodiny s vyhliadkovou vežou, postavený na skale, ktorý sme aj my navštívili a pomodlili sa desiatok svätého ruženca. Prešli  sme na mariánsku horu. Po krásnej jesennej prechádzke sme sa pri bazilike občerstvili, poďakovali a šťastlivo sa vybrali domov. Bol to krásny duchovno relaxačný deň. Vďaka ti Mária.

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

             

             

          • Milión detí

          • V utorok 18. októbra  sa aj naša škola zapojí do celosvetovej modlitby ruženca. Deti sa v tento deň o 9.hod spoja v modlibe za jednotu a mier. 

          • Deň zdravej výživy

          • Na našej škole sme si pripomenuli  Deň zdravej výživy zdravou desiatou a výstavkou ovocia a zeleniny z našich záhrad pod názvom „Božie dary, plody zeme“.  Súťaž o triedu s najzdravšou desiatou, do ktorej sa zapojila celá ZŠ, vyhrala 4.A trieda.  K projektu sa pridali aj deti z MŠ výtvarnými prácami, ktoré nám teraz zdobia vstupnú halu a pripomínajú  milú udalosť. Ďalšie dva dni bola možnosť oboznámiť sa a ochutnať z vystavovaných produktov. Ďakujem všetkým kolegom, ktorí sa aktívne zapojili do celej akcie a pomohli s prevenciou zdravia žiakov na našej škole.