• Sviatok sv. Cecílie

          •  

            Detský zbor oslavoval

            V utorok 22.11.2022 na sviatok sv. Cecílie školský zbor oslavoval. Keďže sv.Cecília je patrónka hudobníkov, v kázni nám jej životopis viac priblížil o. Peter Varga. Pri prosbách sme ďakovali za všetky dary a talenty, ktoré nebeský Otec vložil do našich detí aj hudobníkov. V závere svätej omše sa ešte poďakoval za fungovanie zboru pri každej svätej omši a dostali sladkú odmenu a urobili si spoločnú fotku. Ďakujeme za každý dar a talent, ktorý nám Pán Boh daroval.

          • Zdravý úsmev

          • Dňa 11.11.2022 k nám do ŠKD zavítala pani Sylvia, ktorá pracuje ako dentálna hygienička a stará sa o naše zúbky. Pani hygienička nám predstavila podľa obrázkov, čo sa deje, keď zjeme veľmi veľa sladkostí a pijeme sladké nápoje. Po prednáške nám každému predstavila, ako má vyzerať zubná kefka. Potom deťom nafarbila zuby špeciálnym gélom a po čase deti mohli vidieť, čo sa deje v ústach, keď si dlho neumývame naše zuby. Potom nám ukázala, ako sa čistia poriadne zuby. Na záver každý dostal niečo za odmenu, a pani hygienička nás pochválila a povzbudila, aby sme nezabúdali na ústnu hygienu. Ďakujeme pani hygieničke za prednášku, ktorá sa deťom aj pani vychovávateľkám páčila.

          • Hasiči v MŠ

          • Dňa 10.11 sa v areály našej školy rozozvučala siréna hasičského auta. Našťastie nešlo o požiarny poplach. Hasiči navštívili našu školu s cieľom zážitkovo edukovať deti z materskej školy. Celá návšteva sa niesla v duchu pútavej atmosféry, o ktorú sa postarali príslušníci HaZZ v Bardejove. Hneď na úvod deti zaujala prezentácia vybavenia hasičského auta. Následne sa oboznámili aj s pracovnou náplňou hasičov. Nechýbala ani samotná ukážka ich práce, čo si nakoniec aj deti pod dozorom príslušníkov vyskúšali. Veríme, že tento deň bol zdrojom nového poznania a skvelých zážitkov.

          • V ŠKD sa športovalo

          • Dňa 4.11 sme si spolu medzi jednotlivými oddeleniami z ŠKD trošku zasúťažili. Pani vychovávateľky nám pripravili rôzne stanovištia. Súťažilo sa medzi jednotlivými ročníkmi. 1.A s 1. B , 2.A a 2..B a nakoniec starší žiaci 3.A so 4.A a.4.B. Niektorým sa darilo viac, niektorým menej, no hlavným cieľom bolo  zasúťažiť si medzi sebou a vzájomne sa skamarátiť. Na záver každý dostal medailu, sladkú odmenu a odmeny podľa umiestnenia. V prvom ročníku zvíťazili 1.A, v druhom ročníku 2.A a u starších vyhrali tretiaci. Na záver sme sa pomodlili a ďakovali za krásne prežitý deň v športovom duchu.  

          • Aj my sme boli na Bardstar...

          • Dňa 26.10 sa aj naša škola zapojila do 1. ročníka speváckej sútaže s názvom Bardstar. Organizátorom tohto podujatia bola najstaršia ZUŠ Michala Vileca v Bardejove. Našimi reprezentantmi boli Ľuboš Bystrý z 3.A a Štefánia Šivaková zo 4.B triedy. O prípravu žiakov, výber piesní a hudobný sprievod sa postaral Mgr. Kristián Karsa. Samotnej súťaži predchádzal výber na základe videonahrávky, čo obaja žiaci úspešne zvládli a zaradili sa tak medzi 13 súťažiacich. Obaja následne súťažili v 1. kategórií, kde získali ocenenie za účasť a tiež veľa povzbudivých slov od poroty. Tú, okrem iného, tvorili aj členovia známej slovenskej kapely Peter Bič Projekt.