• Osmijankové rozprávky v Okresnej knižnici

          • Deti z ŠKD navštívili 16. a 20. 2. 2023 Okresnú knižnicu v Bardejove. Pripravenou témou boli Osmijankové rozprávky, autorom týchto rozprávok je Krista Bendová, ktorá ich písala po 8 rozprávok, celkovo 129. Stala sa však záhadná udalosť a v jednej "osmičke" je rozprávok 9. Rozprávačom deviatej rozprávky je Osmijankov verný kamarát Osmidunčo. Patrili tam rozprávky: 8 školských rozprávok, 8 rozprávok o zázračných krajinách, 8 rozprávok o princeznách, 8 hudobných rozprávok, 8 nočných rozprávok, 8 rozprávok o detektívoch, 8 prekážkových rozprávok, 8 porekadlových rozprávok... Na deti čakala čarovná rozprávková miestnosť. Prvou úlohou bolo podľa indícií doplniť druh rozprávky, deti to hravo zvládli.Ďalšou aktivitou vola ukážka desiatich predmetov, ktoré si mali deti zapamätať a neskôr ich vymenovať, cviky pre znázornenie písmen a nakoniec milá omaľovánka. Chceme sa veľmi pekne poďakovať pani knihovníčke, ktorá pre naše deti pripravila zaujímavé aktivity a úlohy.

          • Karneval v MŠ

          • Fašiangy sa nemôžu zaobísť bez karnevalu a inak to nebolo ani v našej materskej škole. Deti so svojimi pani učiteľkami si už v priebehu mesiaca, chystali v triedach farebnú a pestrú výzdobu. Keď prišiel deň karnevalu, deti si priniesli svoje masky a na chvíľu sa premenili aj so svojimi pani učiteľkami na rozprávkové bytosti. Mohli ste vidieť princezné, kráľov, Červenú čiapočku, ale i Spidermanov a iných rozprávkových hrdinov. Súčasťou karnevalu boli i rôzne súťaže, no zo všetkého najviac sa deti do sýtosti vytancovali. S istotou môžeme povedať, že Karneval sa podaril na výbornú.

          • Karneval v ZŠ

          • JE TU JE TU KARNEVAL, DETSKÝ KARNEVAL,HÁDAJ KTO JE KRÁĽOVNÁ A KTO KRÁĽ...“
            To je úryvok z textu piesne, ktorá sa rozozvučala na začiatku karnevalu, ktorý sa uskutočnil v piatok 10.02.2023, v telocvični základnej školy bl. Zefyrína na Poštárke.
            Heslom tohtoročného karnevalu bola stať z knihy Genezis: „Boh stvoril človeka na svoj obraz.“ Gn 1,27...a vymaľoval svet rôznymi farbami...
            Hneď na začiatku karnevalu sme dostali vzácnu návštevu, prišiel medzi nás Dráčik Ohniváčik. Žiaci boli veľmi prekvapení a potešení. Všetci spolu s dráčikom sme si zatancovali Žiarovkový tanec. Dráčik so štvrtákmi vytvorili bránu, kde prešli všetky masky na prezentáciu, nechýbali princezné, strigy, piráti, šašovia, bojovníci, učiteľky farbičky, myšky, mních a iné krásne masky. Celá telocvičňa sa premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty. Všetci sme si s dráčikom zatancovali na známe piesne, Šicke sme tu kamaráci, Ta ne, Lady karneval, Kačací tanec, či mašinka. Jednotlivci z tried si zasúťažili v tanci s kúžeľkami, za sladkú odmenu. Na spestrenie nám zaspievali žiaci s učiteľom Jožkom fašiangové piesne,
            Fašiangy - Turíce atď. Tanec, smiech vyčarilo na tváričkách detí úsmev. Bolo veselo, bolo fajn. Vysmiatí, vytancovaní, unavení sme ukončili karneval modlitbou.
            O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy.

          • Mačacia krajina

          • Školský klub detí prijal pozvanie na divadelné predstavenie, ktoré pripravilo bardejovské divadlo v priestoroch Hrubej Bašty, na Veternej ulici. Predstavenie malo názov- Mačacia krajina. 

            Mačky a kocúri sa prejavili v ľudských podobách. Čiže, reprezentovali najrozmanitejšie, no zároveň dostatočne presvedčivé charaktery a vlastnosti vystupujúcich zvierat - či ,, ľudí. Na záver si deti zapamätali, že pomáhať sa oplatí. Po divadle si ešte každé oddelenie mohlo vyskúšať hudobné nástroje a zaspievať si s mačkami rôzne piesne. Ďakujeme bardejovskému divadlu za krásny umelecký zážitok.

            Podporené vďaka projektu -  Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.

          • Freestylové predstavenie

          • V piatok 10.2.2023 sa na základnej škole bl. Zefyrína, konalo kultúrno – športové podujatie. O program pre deti sa postaral freestyler Peter Herstek, ktorý mal pre deti pripravené netradične vystúpenie s futbalovou loptou. Počas jeho vystúpenia mohli deti vidieť množstvo zaujímavých kúskov s futbalovou loptou. Peter do vystúpenia zapojil aj našich žiakov, ktorí mohli ukázať, čo dokážu s loptou.  Záverečnú časť si náš freestyler Peter nechal na freestylový workshop, v ktorom žiakov zoznamoval s viacerými futbalovými kúskami.  Na konci si futbalové finty vyskúšal aj náš pán učiteľ Kristián, ktorý si na záver žongloval s loptou s našim hosťom. Žiakom sa program veľmi páčil, počas celého podujatia vládla veselá atmosféra a freestaylistu sprevádzali silným potleskom. V závere tohto podujatia sa deti mohli odfotiť s našim freestylerom Petrom Herstekom. Toto podujatie bolo možné realizovať prostredníctvom projektu Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.