• KULT MINOR

          • Dňa 23.3.2022 sa vybrané deti z 1 a 2 ročníka ŠKD zúčastnili projektu v HOS KULT MINOR. Deti si vyrábali veľkonočné kuriatka a kraslice. Ďakujeme veľmi pekne za pozvanie a tešíme sa na jeseň na ďalší projekt. 

          • Jarná súťaž "Kvety a stromy"

          • Dňa 18.marca 2022 sme v ŠKD pripravili pre žiakov prvého a štvrtého ročníka Jarnú súťaž "Kvety a stromy". Žiaci sa týždeň dopredu oboznamovali otázkami a odpoveďami týkajúcimi sa jari a Veľkej noci. Do súťaže sa zapojili z každého ročníka traja žiaci, ktorí medzi sebou súťažili, kto najviac správnych odpovedí si zapamätal. Žiakom sa súťaž veľmi páčila, keďže po dlhej prestávke kvôli pandémii sme žiadne takéto aktivity nemohli vykonávať.

          • Sila modlitby detí z Poštárky

          • Ako pomáhajú deti z Poštárky Ukrajine? No predsa modlitbami. Každý deň deti z našej školy, sa ráno modlia desiatok ruženca za pokoj a mier na Ukrajine a naliehavo prosia, aby aj deti tejto krajiny opäť mohli vidieť ráno a tešiť sa z každého dňa. Modlitby a prosby pokračujú poobede aj v SKD, kde v sa každy deň modlia korunku Božieho milosrdenstva. Modlitba dáva deťom pochopiť, že najsilnejšou zbraňou v tejto situácii je keď oni budú myslieť na tieto deti a modliť sa za ne.

             - . " Proste a dostanete " - Mt 7 - 7 - 12

            Pane ochraňuj všetky deti, aby ich Golgota, ktorú teraz prežívajú mala aj Vzkriesenie a Lásku, ktorú si nám preukázal, keď si nás vykúpil z hriechu a preukáž aj im a vykúp ich z náručia vojny.

          • Karneval v MŠ

          • V týždni pred jarnými prázdninami sa aj v našej škôlke „diali veci“. Materská škola sa premenila na rozprávkovú krajinu, v ktorej sa stretli takmer všetky rozprávkové bytosti – princezničky, králi, kráľovné, čarodejníci, ježibaby, piráti, kovboji, klauni,  ale i zvieratká. Bol predsa karneval. Karnevalom sme žili celý týždeň. Zahrali sme si niekoľko hier a dostali sme sladkú odmenu. Škôlka ožila veselou hudbou. Bola to riadna zábava. Ešte dlho budeme spomínať na tieto veselé chvíle.

          • Školské kolo Hviezdoslavovho Kubína

          •  

                       Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa  aj tento školský rok,  zapojili do tradičnej recitačnej súťaže  v prednese poézie a prózy  - Hviezdoslavov Kubín. Nakoľko sme minulý rok túto možnosť nemali kvôli epidemiologckej situácii, o to viac sa na súťaž  naši  žiaci a učitelia tešili. Do súťaže sa sa zapojilo  spolu 13 žiakov, ktorí predniesli texty autorov detskej literatúry.

                       V kategórii tretieho ročníka sa umiestnili na prvých troch miestach títo žiaci :  1.miesto - Š. Šiváková ( 3.B), 2. miesto - M. Mihálik ( 3.B), 3.miesto - M. Mihalik ( 3.A).  V kategórii štvrtého ročníka sa porota rozhodla nasledovne : 1.miesto obsadili dvaja žiaci : D. Dreveňak ( 4.A ) a P. Miko ( 4.B ), 2.miesto : V. Bilá ( 4.B ) , 3.miesto : V. Štefanová ( 4.A ) . Cenu poroty v zložení - Mgr.V. Škorupová a Bc. K. Reviľaková sme udelili žiakovi 4.B , J. Bystrému. Všetkým oceneným blahoželáme a veríme, že si odniesli mnoho pekných spomienok. Chceme  sa poďakovať aj pedagógom tretích a štvrtých ročníkov, ktorí vzorne pripravili žiakov na prednes. Ďakujeme  za účasť aj nášmu riaditeľovi - Mgr. Petrovi Vargovi, ktorí prišiel podporiť našich žiakov a vypočuť si ich výkony.

          • Kyberšikana

          • Kyberšikanovanie je druh šikany, špecifický tým, že je realizovaný prostredníctvom komunikačných a informačných technológií, najčastejšie prostredníctvom internetu či mobilného telefónu. Týka sa to aj našich žiakov a preto v mesiaci február mali žiaci 3. a 4. ročníka prednášku na tému kyberšikana s milou pani policajtkou. Pozreli si rozprávku o ovečke, dozvedeli sa ako sa chrániť na internete, čo môžu zverejniť a čo nie. Na záver dostali od pani policajtky pexeso a nálepku.