• ŠKD na veži Baziliky sv. Egídia

          •  

            Dňa 23. mája sa 47 detí z ŠKD spolu s vychovávateľkami odvážili na výstup na vežu našej veľkolepej baziliky v Bardejove. Cestou z autobusu sme sa na námestí zastavili pozrieť na tablá končiacich stredoškolákov. Pri bazilike sme sa rozdelili do troch skupín a šli sme na to. Na vežu sme zdolávali úzkych vyčerpávajúcich 182 schodov, ale hore nás očaril prekrásny výhľad na celé mesto. Spoločne sme sa pomodlili desiatok ruženca a mĺkvo obdivovali krásu oltárov. Hneď potom sme si pochutnali na výbornej zmrzline a veselým krokom sme sa vrátili späť na Poštárku.

          • Exkurzia do bardejovských múzeí

          • Dňa 18. 5. 2022, sme si pripomenuli svetový deň múzeiníctva. Pri tejto príležitosti sme so žiakmi 4. A a 4. B navštívili Šarišské a Prírodovedné múzeum v Brdejove. Žiaci tu získali mnohé historické, umelecké či prírodovedné poznatky a vedomosti. Veľmi zaujímavou bola pre žiakov najmä ukážka z umeleckej tvorky p. Kačmaríka, ktorý im predstavil maketu drevenej cerkvi z obce  Rovné pri Svidníku, z r. 1 782.

          • Žiaci z ŠKD navštívili knižnicu

          • V dňoch 25, 26, 28.4. 2022 žiaci z ŠKD navštívili Okresnú knižnicu v Bardejove. Pani knihovníčka nás privítala, predstavila deťom čo budeme robiť. Oboznámili sme sa s pre nás novým pojmom čo je Recyklácia. Potom sa deti rozdelili do 4 skupín. Každá skupina si mala poskladať puzzle, z čoho nám vyšli postavičky z knihy, ktorú sme si potom poprezerali. O každej postavičke sme sa niečo dozvedeli, 4 a 3 - ci si to sami prečítali. Nakoniec si každý žiak vyrobil z recyklovaného papiera vtáčika dozdobili si ho. Žiaci 4. ročníka ešte zašli do Baziliky sa pomodliť a išli sme spať na Poštárku. Opäť to bol jeden z dní plní zážitkov pre našich žiakov.

            OdpovedaťPreposlať

          • Deň mlieka

          • Dňa 18.05.2022 sme si v ŠKD, pripomenuli medzinárodný deň mlieka. Pani kuchárka pripravila chutné karamelové mlieko, ktoré všetkým chutilo. Potom žiaci zjedli mliečne výrobky, jogurty, ktoré si priniesli. Cez CD Cesta mlieka sa dozvedeli zaujímavosti o mlieku a mliečnych výrobkoch a prečo sú pre naše zdravie dôležité. Bolo to pre všetkých pekné a poučné poobedie.

          • Minifutbal žiakov a žiačok

          • Dňa 4.5.2022 sa žiaci a žiačky našej školy zúčastnili turnaja v minifutbale McDonald´s Cup na futbalovom štadióne v Bardejove. Žiaci sa snažili a aj keď sme to nečakali, hrali sme o tretie miesto. Nakoniec sme skončili na 4. mieste, ale domov sme odchádzali spokojní a unavení po dobrom športovom výkone.

          • 13.máj

          • V piatok 13.mája na sviatok Panny Márie Fatimskej sa deti z ŠKD spolu s pani vychovávateľkami pomodlili ruženec a modlitbu zasvätenia sa Nepoškvrnému Srdcu Panny Márie. Chceme aj my byť pod ochranou nebeskej mamky a vyprosiť si cez modlitbu ruženca požehnanie pre žiakov učiteľov a zamestnancov našej školy. Kľúčový výrok celého zjavenia je : MOJE NEPOŠKVRNENÉ SRDCE ZVíŤAZÍ.

            Panna Mária Fatimská oroduj za našu školu a všetky deti na Poštárke.

          • Výlet - Košice - Čermeľ

          • Dňa 3.5.2022 v utorok  sa vybrané deti z ŠKD spolu so svojimi vychovávateľkami  do vybrali za odmenu na výlet do Košíc. Ráno nás čakal autobus na Poštárke. Počas cesty sme prosili nášho nebeského Ocka a nebeskú mamku o ochranu po celý deň aj za priaznivé počasie modlitbou sv.ruženca. Pán šofér nás odviezol priamo na Čermeľ, kde nás už čakal vláčik. Košická detská historická železnica sa nachádza v Čermeľskom údolí pri Košiciach. Vláčik bol otvorený, čiže deti mali priamy výhľad na krásy Čermeľského lesa. Pani sprievodkyňa nám porozprávala zaujímavé veci. Zaujímavosťou je, že na prevádzke sa podieľajú deti pod dohľadom dospelých Ďalej nám povedala, ako sa volajú jednotlivé rušne - Katka, Vlasta, Danka, Janka. Keď sme dorazili na Alpinku, mali sme priestor na fotenie, oddych, občerstvenie. Zahrali sme si aj šatku. Čas nám ubehol a už sme muselí ísť naspäť vláčikom. Počasie sa nám zhoršilo, začalo nám pršať no my sme boli pod strieškom, tak nikto z nás nezmokol. Nastúpili sme do autobusu a náš výlet pokračoval k saleziánom na Kalváriu. Tam nás privítal otec Jozef Knap. Odslúžil pre nás svätú omšu, na ktorej sme si aj spoločne zaspievali a po nej si urobili v kostole spoločnú fotku. Po svätej omši bol priestor na hry v oratku, futbal. Keďže už bol pokročilí čas, rozlúčili sme sa so saleziánmi, poďakovali im za občerstvenie a spoločný čas. Otec Jožko nám na záver udelil požehnanie na cestu domov. Cesta domov nám ubehla rýchlo a my sme ďakovali nebeskému Ockovi a mamke za ochranu počas celého výletu, že sa nikomu z nás nič nestalo. Ďakujeme pani vychovávateľkám za zorganizovanie výletu. Veríme, že sa čoskoro stretneme na podobnej akcii.

          • Pečenie - nepečenie

          • Blahoslavený Zefyrín má svoj sviatok 4. mája. Na oslavu sviatku patróna našej školy sme sa pripravovali veľmi dôsledne a na niekoľko hodín sa žiaci zmenili na malých cukrárov. Žiaci jednotlivých tried pripravili nepečený zákusok. Aby to bolo trochu napínavé, tak cukrári svoje sladké pokušenia naservírovali na ochutnanie pre trojčlennú porotu, ktorá vyberala najchutnejšie a najvzhľadnejšie kúsky - mala to však ťažké - ale nakoniec vybrala. Svoje kulinárske výtvory ponúkli aj ďalším členom školy a pochválili sa aj doma. Neostalo po nich ani stopy.