• Fašiangy v ŠKD

             

            Na konci fašiangového obdobia 22.2.2017 sa v ŠKD zabávalo. Triedu sme si vyzdobili, šišky boli napečené a deti netrpezlivo čakali, čo sa bude diať. Hneď v úvode ich prekvapila vzácna návšteva z Poľsko-slovenského domu – Dráčik a Tučniačik. Program otvorili žiaci našej školy s krátkym fašiangovým programom pod vedením p. Peržeľa. Zábava mohla začať. Deti si zatancovali s milými hosťami rôzne ukazovačky a tančeky. Na záver sa im deti poďakovali a na pamiatku im venovali svoje kresby.

             

            Informovala: Bc. Ľudka Kocúrová

          • Sv. omša na CZŠ sv Egídia

            Dňa 18.1.2017 sme sa spolu s pani učiteľkami vybrali potešiť spevom našich kamarátov, z cirkevnej školy sv. Egídia, na školskú sv. omšu. Napriek mrazu a veľkej zime, ktorá bola vonku či v kostole, deti to zvládli super. Po sv. omši sme zožali veľký aplauz od detí aj učiteľov, nakoniec aj sám pán riaditeľ prišiel podakovať deťom za skvelý výkon.

            Vďaka patrí otcovi Petrovi a rodičom, ktorí sa postarali o odvoz deti, pánu školníkovi a pani učiteľkám, ktorí prispeli k skrášleniu sv. omše. 
             
             
          • Vianočná besiedka

            Vianoce sme už tradične ako každý rok oslávili spoločným programom pre rodičov. Učitelia spolu s deťmi nacvičili veľmi hodnotný a kreatívny program. Premyslené scénky sa striedali s tanečnými vystúpeniami, básnickými prednesmi a spevmi. Deti, ale najmä ich rodičia mali radosť, čo všetko už dokážu. Veríme, že im to pomôže k väčšej chuti do učenia.

          • Sv. Mikuláš

            6. december je každoročne dlho očakávaným dňom pre všetky deti. Nebolo to ináč ani tento rok. Sv. Mikuláš zavítal ku všetkým dobrým deťom, a teda nevynechal ani našu školu. Všetky deti – od najmenších po najväčšie si pre neho pripravili básničku alebo pesničku, s ktorou ho radostne privítali. No a nechýbali ani balíčky. Aj tento rok sa o ne postaralo Mesto Bardejov, za čo ďakujeme.

             

            Informoval: PaedDr. Kristína Sotáková, PhD.

          • Predvianočná atletika na Poštárke

             

                Už druhý rok organizujeme na škole súťaž „Zo školských lavíc do telocvične“ , kde žiaci ZŠ s MŠ bl. Zefyrína súperili navzájom medzi sebou . Pod názvom Predvianočná atletika, sa konala 24. novembra 2016 v telocvični základnej školy športová činnosť. Súťaže sa zúčastnili žiaci 3. až 6. ročníka základnej školy. Snažili sa zmerať si sily v disciplínach : beh 60m, 400m, 800m, skok do diaľky z miesta, hod plnou loptou a štafeta 3 x 60 m. Najlepší športovci získali diplomy a postup na ďalšie súťaže v atletike.

            Informoval: Ing. Mgr. Ján Kýpeť

          • Prehadzovaná

             

                Dňa 16. 11. 2016 sa žiaci našej školy zúčastnili športového podujatia v „ Prehadzovanej“, ktorú zorganizovalo Občianske združenie - Mládež 21. storočia Bardejov. Súťaž sa konala v Športovej hale a zúčastnilo sa jej sedem základných škôl z bardejovského a prešovského okresu. Naši žiaci v boji o 5. miesto podľahli 5. ZŠ ,na sety 2 : 0 (10 : 8, 11 : 9) a získali finálne 6. miesto. Členom družstva boli Karina Kotlariková, Vanesa Kotlariková, Andrea Kaputová, Timea Bilá, Dávid Bilý, Jozef Bilý, Vojtech Giňa a Jozef Dreveňák.

             

             

            Informoval: Mgr. Ing. Ján Kýpeť

          • Návšteva technického múzea

             

            Starší žiaci našej školy sa v utorok 29.11.2016 zúčastnili exkurzie v technickom múzeu v Košiciach. Už samotná cesta vlakom bola dobrodružná. Zistili sme, že nie všetci majú na to žalúdok. V múzeu ich čakalo veľa zaujímavostí: logické hádanky, fyzikálne pokusy, hry na postreh a optické klamy. Žiaci všetko s radosťou absolvovali. Ostáva len dúfať, že sa o prírodných javoch, ktoré videli a zažili, dozvedia viac na hodinách fyziky.

            Informoval: PaedDr. Kristína Sotáková, PhD.

          •   Vianoce sa blížia.

            Už tretí rok sa my učitelia stretneme

            a niekoľko dní chutné oblátky spolu pečieme.

            Každá jedna tip - top musí byť,

            Milka na to nedá dopustiť.

            Poobede po vyučovaní zrelaxujeme,

            pri horúcich strojoch sa zohrejeme 

            a radi svoj voĺný čas obetujeme.

            Oblátky sa ako vždy rýchlo predajú

            a peniaze sa škole pridajú.

            Ľudia radi a my učitelia tiež, 

            na Vianoce pri oblátke si na 

            Poštárku spomenieš.

             

               Petra Glittová :-)

          • Október – mesiac sv. ruženca

             

            Modlitba detí zmení svet. Preto sme sa v októbri – mesiaci zasvätenom ružencovej P. Márie – zapojili do viacerých ružencových akcií:

            • Do celosvetového podujatia „Milión detí sa modlí ruženec“. V deň „D“ sme sa presne o 9,00 spojili so všetkými modliacimi deťmi sveta.
            •  Pomocou školského rozhlasu sme celá škola začínali každý októbrový deň vyučovanie modlitbou jedného desiatku ruženca na daný úmysel.
            • Na sviatok P. Márie ružencovej sme zorganizovali „štafetový ruženec“- každá trieda (aj z materskej školy) sme postupne prichádzali do kaplnky, kde nás vítal o. Jožko. S ním sme strávili 15 minút pri P. Márii.
            • V ŠKD žiaci zažili tzv. misijný ruženec – každý deň bol v znamení inej farby

             

          • Svetový deň zdravej výživy

             

            14.10.2016 mali deti v ŠKD „zdravý deň“. Najprv si vypočuli pieseň „Ovocníčkovia“, oboznámili sa trochu s teoretickými znalosťami. Zopakovali si, čo patrí medzi ovocie a zeleninu, zasúťažili si so zaviazanými očami v ochutnávke ovocia a zeleniny. No to ešte nebol koniec. „V zdravom tele zdravý duch“, tak sme si urobili aj „Šarkaniádu“. Deti si do školy priniesli šarkanov a mohli behať ako „šarkane“.

             

          • V ŠKD sme ťahali repu

             

            V rámci roka čitateľskej gramotnosti si žiaci v ŠKD vyskúšali stvárniť rôzne postavy a dramatizovať rozprávku „O repe“, ktorú sa im nakoniec podarilo vytiahnuť. Na interaktívnej tabuli si ju ešte raz pozreli a vypočuli a potom si ju hravo každý vymaľoval.

            Informovala: Ľ. Kocúrová

          • A už je to tu opäť....

            Prajeme všetkým žiakom, zamestnacom a rodičom našej školy do nového školského roka  veľa síl, nadšenia, radosti do práce, poprepletané Božím požehnaním a pokojom.

          • Návšteva hasičskej stanice

            V pondelok 13. 6. 2016 naše deti z ŠKD spolu s vychovávateľkami navštívili stanicu Hasičského a záchranného zboru v Bardejove. Po vystúpení z MHD sa už pred hasičskou stanicou otvárala brána, kde nás privítal službukonajúci hasič p. Peter Ždiľa, ktorý v rámci svojej preventívno-výchovnej činnosti žiakom ukázal a popísal, kde sa nachádzajú a ako fungujú jednotlivé prístroje v hasičských autách, auto s obrovským vysúvacím rebríkom. Ten dosiahne výšku 39 metrov.

            Nakoniec sme si pred hlavnou bránou, ktorá slúži na vychádzanie vozidiel na zásah urobili spoločné foto. No výlet pokračoval ďalej. Za slušné správanie všetci dostali zmrzlinu. Po ceste domov sme sa zastavili na chvíľu v kláštornom parku, kde sme sa do sýtosti vyšantili na preliezkach. Na Poštárku sme ledva "došli". Veľké poďakovanie za ochotu a zaujímavú exkurziu patrí hasičovi Petrovi Ždiľovi.

             

            Informovala: Mgr. Katatína Šidelská

          • Výlet MŠ do Košíc

            Koniec roka tradične patrí k výletom a inak nebolo ani v našej triede Motýliky. Dňa 30.mája 2016 nás autobus zaviezol do Košíc na Čermeľ ku detskej železnici. Odtiaľ nás detský vláčik odviezol do rekreačnej oblasti Alpinka. Počas cesty sme zažili „organizovaný prepad“, deti sa trochu báli, ale sme nakoniec pokračovali sme v ceste a šťastne dorazili do cieľa. Tam nás už čakali preoblečené indiánky, ktoré pre nás pripravili zaujímavý program. Naučili deti indiánske tance, namaľovali im tváre a premenili ich na chvíľu na indiánov a indiánky. V indiánskom stane si vyrábali indiánske čelenky, šípy a trošku si i zasúťažili. Po dobrom obede sme cestovali vláčik späť ku autobusu, ktorým nás ujo šofér bezpečne doviezol domov.

             

            Informoval: Mgr. Andrea Jurčišinová Kukľová

          • Ako sme sa neutopili...

              ...alebo veľké plavecké začiatky! Tak by mohlo znieť heslo tohtoročného plaveckého výcviku žiakov  našej školy, ktorý prebiehal v dňoch 9.5.-13.5.2016 na mestskej plavárni v Bardejove. Šestnásť odvážnych štvrtákov sa vydalo na štvordňový súboj s vodou. Odvážnych preto, lebo nie každý samozrejme vedel plávať a nebál sa vody. Ale takmer všetky obavy i strach sa „utopili“ hneď po prvom dni výcviku. Trénovali sme v dvoch družstvách, kde sme sa učili úplným plaveckým začiatkom, zdokonaľovali si techniku a osvojovali si nové plavecké štýly pod dohľadom pána učiteľa Kypeťa a pána Vila Ondu. Výcvik vyvrcholil 13. mája, kedy sa uskutočnila súťaž v plávaní. Každý žiak k nej pristupoval s plnou vážnosťou a atmosféra bola priam olympijská.  Ako o život plávali všetci, dievčatá aj chlapci. Každý z nich za odvahu a snahu získal vzácny diplom – mokré vysvedčenie.

                  Tak VODE ZDAR a našim plavcom - štvrtákom ZVLÁŠŤ!!!

             

            Informoval: Mgr. Martina Sobeková

          • Motýliky svojim mamkám

             

            V triede Motýliky sme 13.mája 2016 privítali mamičky detí a ich príbuzných. Deti s p.učiteľkou a p. asistentkou si pripravili kytičku básničiek, piesní a tančekov pre svoje mamičky. Na záver deti svojim mamičkám zablahoželali k sviatku a dali im darček pripravený vlastnými rukami- kytičku a pozdrav so srdiečkom. Mamičky si s dojatím darčeky prevzali a odmenili deti potleskom. Po predstavení nasledovalo krátke pohostenie po ktorom sa všetci rozišli domov.

            Informoval: Mgr. Andrea Jurčišinová Kukľová

          • Spievame Mamičkám

            Z príležitosti Dňa matiek sa uskutočnila aj okresná súťaž Spievame mamičkám, ktorej sa zúčastnili deti z materských škôl z Bardejova a okolia. Deti vystúpili s básňami a piesňami v 12.mája v Galérií HOŠ. Súťaž obohatili i deti z našej škôlky z triedy Lienky: Simonka Bilá a Jozefka Dreveňáková, ktoré zaspievali pieseň Viažem si kytičku a zarecitovali báseň Mama.

            Informoval: Mgr. Andrea Jurčišinová Kukľová

          • Čarovné pastelky v MŠ

             

            Hornošarišské osvetové stredisko každoročne organizuje súťaž Čarovné pastelky. Aj tento rok sa súťaž uskutočnila v dvoch kategóriách/od 3- 5,od 6-7 rokov/ s témou: Moja rodina, Deň matiek. Do súťaže sa zapojila i Tamarka Siváková z našej materskej školy z triedy Motýliky. Nakreslila svoju rodinu a jej práca bola ocenená diplomom a vecnou cenou. Víťazné práce postúpia na celoštátnu súťaž Žitnoostrovské pastelky do Dunajskej Stredy. Výstava výkresov potrvá v Galérií do 30.júna 2016.

             

            Informoval: Mgr. Andrea Jurčišinová Kukľová

          • Oslava 10.výročia školy

             

            Nedeľa 8.5.2016 bola pre našu Poštárku veľkým dňom – spoločne sme oslávili 25 rokov od začiatku pastorácie Rómov na Poštárke a 10. výročie školy. Zavítal medzi nás jeden z prvých iniciátorov tohto veľké diela – otec Peter Bešenyei, SDB, ktorý predsedal slávnostnej sv. Omši. Po nej sa naši žiaci predstavili s krátkym kultúrnym programom a nasledovalo malé pohostenie. Pozvaní boli aj bývalí učitelia a všetci, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o toto dielo. Pozvanie prijal a štátny tajomník ministra školstva Mgr. Peter Krajňák, ktorý ocenil dlhoročné úsilie všetkých, ktorí spolupracujú na zveľadení tohto diela. Nech nás  bl. Zefyrín aj naďalej požehnáva!

            Informoval: PaedDr. Kristína Sotáková, PhD.

          • 18. ročník McDonald´s Cup vo futbale

             

            Dňa 28. 4. 2016 sa žiaci našej školy 1. až 4 . ročníka zúčastnili Obvodného kola v minifutbale žiakov 1. stupňa základných škôl. V poradí to bol už 18. ročník McDonald´s Cup minifutbale žiakov. V areály futbalového štadióna Partizán Bardejov zápolilo celkovo 10 škôl z okresu Bardejov. Naša škola bola vyžrebovaná do skupiny B, kde spolu so 5. ZŠ, ZŠ Kurima, ZŠ Dlhá Lúka a ZŠ Pod papierňou hrali vyrovnané zápasy a umiestnili sa na 2 . postupovom mieste, z ktorého postúpili do semifinále. V semifinále nestačili na ZŠ Wolkérová a v boji o 3. miesto prehrali s ZŠ Pod Vimbargom a celkovo sa umiestnili na peknom 4. mieste. Našu školu reprezentovali: Oskar Peta, Vasil Šamko, Miriam Petová, Ľuboš Kaputa, Andrej Dreveňák, Lukáš Bystrý, Dávid Bystrý, Kevin Bilý, Jozef Bilý, Radoslav Bilý. Súťažiacim blahoželáme.

             

             

            Informoval: Mgr. Ing. Ján Kýpeť